Главни мени

childrens day 2014 6283209495019520 hpwikipediayoutube giftsministarstvo prosvete2345kreativaanotologija

Ђак репортер

Спортски поздрав новембру!

У протеклом месецу рад литерарно-новинарске секције био је посвећен новинарству и спорту. Наиме, најпре смо се у просторијама школске библиотеке, уз презентацију наставнице упознали са основама новинарства. Потом су ученице добиле задатак да изаберу један од новинарским жанрова и напишу свој текст. Након тога прочитали смо текстове, анализирали их и припремили за школски сајт.

Надамо се да ћете уживати у ономе што смо вам припремили!

Постали смо ђаци репортери

Тог кишног 24. новембра наша школа постала је део пројекта Ђак репортер.

Ђак репортер

Пројекат Ђак репортер спроводи Савез за школски спорт Србије у сарадњи са Министарством за спорт и омладину.

У школској 2015/16. години  Савез за школски спорт Србије покреће први спортски дечији часопис Племенко који ће излазити као додатак Спортском журналу, као и дечије спортске емисије састављене од прилога ђака репортера које ће се емитовати на РТС-у 2, ПИНК-у 3 и СОС каналу.

Ученице наше школе Јована Божић, Николина Бонић и Емилија Зечевић и наставница српског језика Јована Давидовић присуствовале су новинарској радионици, која је одржана у Основној школи „Петар Кочић” у Инђији.

spor 5

Новинарка Катарина Синђелић повела је ученике на занимљиво путовање кроз тајне лавиринте новинарства, осветљавајући им пут примерима из њене дванестогодишње новинарске праксе.

Инђијска основна школа била је сјајан домаћин, а ми смо се потрудили да своју школу представимо у што бољем светлу.

spor 1

Ученице су представиле своје новинарско умеће у писаној форми, али по први пут имале су и прилику да са микрофоном у рукама, погледају у камеру ураде своју прву телевизијску најаву, први интервју и прву одјаву. Иако присуство ТВ камере често собом доноси велику трему, она је овај пут изостала, када су у питању наше ученице.

За крај, ђаци репортери добили блокчиће, најбоље пријатеље сваког новинара, који нестрпљиво чекају да ови вредни млади људи испишу њихове странице.

Судећи по талентима и труду који су ученици показали и осмесима са којима су напуштали ову радионицу пред нама је једна успешна година.

                                                                     Јована Давидовић

Репортажа

У инат судбини – СРЦЕ НА ТЕРЕН

Кошаркашица Наташа Ковачевић одиграла је своју прву утакмицу, после не тако дугог опоравка.

Наиме, Наташа је изгубила ногу у саобраћајној несрећи која је задесила њу и њене саиграчице по повратку са једне утакмице.Губитак ноге јој је тешко пао,првенствено због каријере и љубави према кошарци.Она, ни у једном тренутку, није помислила да нема наде.Борила се, а њени најближи су је у томе  подржали.Није одустала од свог снаиако су шансе за тако брз опоравак биле сувише мале.

Тајна

У једном у својих интервјуа рекла је да мисли да је тајна у српскомпореклу. Истина, поседујемо ми тај неустрашиви менталитет који не прихвата пораз.

Вероватно је у њеној глави било прегршт мисли,али сама помисао на то да ће имати шансу да одушеви свој народи поново стави срце на терен,била је охрабрујућа.У тој тешкој ситуацији њена једина жеља је била да њен коракпоново буде сигуран.

Наташа је поново проходала уз помоћ специјалне протезе коју јој је обезбедила спортска организација–ФИБА. Национални кошаркашки савез ангажовао се да јој обезбеди помоћ на све могуће начине.

Иако је целадржава била потресена због њеног губитка,све нас је охрабрио један новински наслов:Хирурзи су избезумљени”. Овај наслов показује, како се ова храбра девојка успротивила дијагнози лекара,односно судбини која се очекивала.

Наташа нам је свима показала шта значи љубав и оданост према стварима које волимо,које нас чине срећним.Њена жеља за успехом била је већа од страха да неће успети.Победила је своју немоћ,а то је њој било најважније.

Пркосна и поносна са својим тимом забележила је нову победу, а своју животну победу исписала златним словима на кошаркашком небу Србије и целога света.

Јована Божић

Извештај

Тријумфом у Лондону до бајковитог краја сезоне

Новак је одбранио ″Лондон″!

Најбољи тенисер света завршио је своју сезону на најбољи могући начин. Српски тениски ас, Новак Ђоковић, је у недељу, 22. Новембра, освојио завршни мастерс у Лондону, победом над Роџером Федерером (6:3; 6:4). Ова победа донела је Новаку пети трофеј уз Лондона, од које су четири узастопне, што се за само један мање од овај пут пораженог Федерера.

У првом сету ниједан од двојице тенисера није пружио игру на какву смо навикли, када су они у питању. У прва три гема видели смо по три гејм шансе. Новак искористио једну од њих и повео са 2:1, а потом одиграо савршен гем за потврду брејка. До краја сета обојица тенисера су држали свој сервис, али је у поседњем гему Новак још једном узео сервис противнику. Први сет Новак завршавао врло убедљиво са резултатом 6:3.

У другом сету квалитет игре са обе стране подигао се на највиши могући ниво. До  освајала сервис гемове, али на крају је Новак ипак био бољи и убедљивом игром освојио гем на сервис противника, чиме је тријумфовао са 6:4.

У овом мечу, Новак је изједначио скор у међусобним сусретима на 22:22. Да ли ће у следећој сезону бити бољи од швајцарског тенисера, остаје нам да видимо.

Николина Бонић

 
   
spor 4 (1) spor 2
   
  Припремила Јована Давидовић

Бројач посета

1349781

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

vezbanka aniklikni bezbednoopismeni sesvetosavsko zvoncepolicajackrokotaksta je bilo danaspasriznica znanja