Главни мени

childrens day 2014 6283209495019520 hpwikipediayoutube giftsministarstvo prosvete2345kreativaanotologija

Приказ књиге "Криве су звезде"

 

jovanina knjiga
 

ЖИВОТ = БОРБА

( John Green: „The Fault in our stars” –  Џон Грин: „Kриве су звезде”)

У једном од оних свакодневних лутања светом интернета, текст о једном филму привукао ми је пажњу и побудио моје интересовање. Убрзо сам сазнала да је филм снимљен по истоименој књизи и истог трена добила сам жељу да најпре прочитам књигу, а затим и погледам филм. Прича је била неодољива и несвакидашња, баш и свака права, велика љубав!

Ова књига говори о девоjци Хејзел која се бори са канцером.Родитељи, желећи да јој бар мало олакшају трауму кроз коју пролази, успевају да је наговоре да крене на психо-терапије у „Исусово срце”. То је група подршке младим људима који болују од неких болести. Тамо упознаје дечка Огастуса Вотерса, у ког се заљубљује. Огастус је имаотешку и компликовану операцију ноге и то га спречава да се брзо креће и бави спортом.

Хејзелино стање се у једном тренутку погоршава,али она ипак успева да се избори. Добија могућност да заједно са Огастусомоде у Амстердам и посети писца своје омиљене књиге. Нажалост, тај исти, са киме је упознавање жељно ишчекивала, ју је разочарао својим понашањем и начином живота. Огастус и она остају још неколико дана у Амстердаму, како би поправили осећај који је за собом оставило поменуто разочарење.

Када се вратила кући, Хејзелино стање се знатно погоршало. Огастус јој донира орган који јој је потребан да настави живот.

Иако Огастус умире, он наставља да живи кроз Хејзели њене успомене на њихово дивно проведено заједничко време и њихову необичну љубав.

Ликови

Главни део књиге посвећен је управо ликовима Хејзел Грејс и Огастус Вотерс. Поред њих у књизи се појављују и њихови пријатељи, као и Хејзелини родитељи.

Порука ове књиге је да никад не треба да одустајемо од својих снова.Ништа на овом свету није случајно.Неке особе у нашем животу су поред нас као наши анђели чувари,њих је нека виша сила послала нама.

Књига ме је подстакла и мотивисала. Без обзира на тугу,бол и несрећу,коју осетимоморамо наставити са борбом,јер живот је управо тоборба.

Joвана Божић

 
 
 Припремила Јована Давидовић
 

Бројач посета

1349779

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

vezbanka aniklikni bezbednoopismeni sesvetosavsko zvoncepolicajackrokotaksta je bilo danaspasriznica znanja